7. helmikuuta 2012

Kenraali Zod Universumin Valtiaaksi!

Äärimmäisen jännittäväksi muodostunut vaali-ilta on takana ja tarkistuslaskenta suoritettu. Universumin Valtiaaksi on valittu selvällä ääntenenemmistöllä kryptonilainen kenraali Zod. Kenraali Zod sai äänistä 56,3% ja hänen kilpakumppaninsa Ozymandias 31,3%.

Vaalien yllättäjiä olivat Mustakaapu ja Darkseid, joista kumpikin sai äänistä 6,3%. Etenkin Darkseidin äänisaalis on Tutkan vaaliasiantuntija Sami Borgin mielestä merkittävä, ottaen huomioon, että Darkseid ei ollut toisella kierroksella ehdokkaana.

Kuten samaan aikaan järjestetyissä alueellisissa vaaleissa, myös Universumin Valtias -vaaleissa toisen kierroksen äänestysprosentti jäi historiallisen alhaiseksi ja oli vain 41,0%. Borgi epäileekin alueellisten vaalien asetelmien dramaattisuuden syöneen huomiota Universumin Valtiaan valinnalta.

Toisella kierroksella myös äänioikeutettujen määrän kasvu oli selvästi maltillisempaa, ja sitä oli varsinaisena vaalipäivänä 2,6%. Kaikkiaan äänioikeutettujen määrä nousi Universumin Valtias -vaalien aikana 18,8%.

Tuloksia on ehditty tuoreeltaan kommentoida paljon. Homouden lisäksi Ozymandiaan vaalitappion syytä on etsitty hänen Watchmen-taustastaan. "Ottaen huomioon näitä kohtaan tunnetun epäluulon supersankarin äänestäminen Univerumin Valtiaaksi on saattanut olla monelle kodittomaksi jääneelle Voldemortin ja Jabban äänestäjälle yksinkertaisesti liian suuri kynnys", Borgi kommentoi.

Kiinnostavaa Borgin mukaan on myös se, että ykköskierroksen voittaja Ozymandias hävisi kakkoskierroksella Zodille. Borgin mukaan Ozymandiaan kannattajat ovat saattaneet yksinkertaisesti jäädä kotiin, Zodin onnistuessa saamaan Aaverajan asukkaat liikkeelle vaalipäivänä.

Borgi muistuttaa myös ehdokkaiden välisen asetelman olleen toisella kierroksella epäsuhtainen ja Zod ehdokkaana yksinkertaisesti liian vahva. "Ozymandias ei loppujen lopuksi ole kuin "planeetan älykkäin mies" siinä missä Zodilla on takanaan kryptonilaiset supervoimat", Borgi sanoo.

Alueellisissa vaaleissa merkittävän äänisaaliin kerännyt Aku Ankka jäi Universumin Valtias -vaaleissa äänittä.

Näiden vaalien tulosta sekä etenkin Ozymandiaan näkyvän kampanjan merkitystä tullaan Borgin mukaan analysoimaan vielä pitkään. Sosiaalisessa mediassa vaalitulos on otettu vastaan yllättävän rauhallisesti. Ozymandiaan kannattajat ovat onnitelleet toisiaan hienosta ja onnistuneesta kampanjasta, ja monet ovat korostaneet jokaisen ihmisen pystyvän osallistumaan paremman ja tasa-arvoisemman maailman rakentamiseen omalla panoksellaan.

Tosiasia joka tapauksessa on, että Universumilla on nyt ensimmäinen kryptonilainen Valtias yli viiteenkymmeneen vuoteen, halusivatpa ihmiset sitä tai eivät. "Demokratian pelisäännöt ovat selvät, ja kansa tehnyt valintansa", kommentoi Sami Borgi polvillaan. "Edessä on kuuden vuoden kuuliaisuus. Hail Zod!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti